Project

ALL3

Ο Επόμενος Ηγέτης

Μια ιδέα για τηλεοπτική σειρά

Τα πνευματικά δικαιώματα για την τηλεοπτική σειρά είναι κατοχυρωμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Η Ελλάδα χρειάζεται ηγέτες με υψηλή νοημοσύνη, διευρυμένη γνώση, διορατικότητα και με ψυχοσύνθεση που είναι απαραίτητη για να οδηγήσουν της χώρα στους δύσκολους καιρούς που είναι μπροστά μας. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αυτοί που είχαν την τύχη της χώρας στα χέρια τους τα τελευταία 30 χρόνια απέτυχαν οικτρά και την οδήγησαν στην πτώχευση, οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση και υποθήκευσαν το μέλλον ολόκληρων γενεών. Από έλλειψη γνώσης και κατανόησης του παγκόσμιου πολιτικού, οικονομικού και γεωστρατηγικού περιβάλλοντος, με κακές επιλογές συμβούλων και συνεργατών, οι πολιτικοί ηγέτες των τελευταίων 30 ετών δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο ιστορικός λαός αυτός με τα μεγάλα επιτεύγματα αξίζει μια καλύτερη τύχη.

Πρέπει όμως να βρεθούν οι κατάλληλοι ηγέτες. Και αυτοί η ηγέτες δεν μπορούν να προκύψουν από κομματικούς σωλήνες. Πρέπει να ψάξουμε να τους αναδείξουμε από την αφάνεια. Υπάρχουν αυτοί οι εν δυνάμει ηγέτες αλλά δεν μπορούν να αναδειχτούν μέσα από κομματικές διεργασίας. ‘Ο Επόμενος Ηγέτης’ είναι μια ιδέα για την ανάδειξή ηγετών για το μέλλον μέσα από μία επίμονη διαδικασία που θα περιλαμβάνει μια τηλεοπτική σειρά κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογούνται υποψήφιοι για τις γνώσεις τους, την υψηλή νοημοσύνη τους, την ψυχολογική τους κατάσταση και την ικανότητα τους να διοικήσουν μια χώρα.

Η τηλεοπτική σειρά θα περιλαμβάνει ένα αριθμό φάσεων και θα διαρκεί αρκετούς μήνες. Εδώ δίνεται μια εισαγωγή στις διάφορες φάσεις ενώ οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν από την παραγωγή. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την επιλογή των υποψηφίων. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την συγκατοίκηση των επιλεχθέντων υποψηφίων σε ένα σπίτι. Κατά την διάρκεια της διαμονής στο σπίτι αυτό, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να συνεργαστούν για να εκτελέσουν διάφορες εργασίες που θα έχουν σχεδιαστεί για να συμβάλουν καταλυτικά στην απόφαση για το ποιος, σε τακτά διαστήματα, θα αποχωρήσει από το σπίτι και από την σειρά. Οι εργασίες θα απαιτούν γνώσεις στα οικονομικά, χρηματοοικονομικά, πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις και άλλα πεδία στα οποία ένας πολιτικός πρέπει να έχει ικανές γνώσεις. Επίσης οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε τεστ νοημοσύνης και ψυχολογίας. Θα τους ζητηθεί να σχηματίσουν υποθετικές κυβερνήσεις, να κάνουν πολιτικό σχεδιασμό για διάφορα υπουργεία, όπως για το σχέδιο προϋπολογισμού, για εθνικά θέματα, κ.λ.π. Περιστασιακά θα δημιουργούνται εικονικές καταστάσεις ανάγκης με θέματα όπως μια οικονομική κρίση, κοινωνική αναταραχή, πόλεμοι και τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με την δημιουργία ομάδων που θα προτείνουν λύσεις.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα κρίνει τους άλλους σε τακτά διαστήματα που θα εξαρτώνται από την διάρκεια της σειράς και θα προτείνει ποιος πρέπει να αποχωρεί από το σπίτι. Το τηλεοπτικό κοινό επίσης θα ψηφίζει μαζί με τους κριτές της σειράς για τον ίδιο σκοπό. Οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάζονται μια φορά την εβδομάδα μπροστά από ένα πάνελ κριτών για μια ζωντανή εκπομπή. Η απόδοση τους κατά την προηγούμενη εβδομάδα θα αναλύεται και οι κριτές θα τους υποβάλλουν διάφορες ερωτήσεις στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν. Στο τέλος κάθε τηλεοπτικής εμφάνισης η ψήφος του κοινού και αυτή των κριτών που θα βασίζεται στην απόδοση τους θα καθορίζει ποιος θα φεύγει από το σπίτι.

Η τηλεοπτική σειρά θα περιλαμβάνει επισκέψεις των διαγωνιζομένων στην τοπική Βουλή και συναντήσεις με πολιτικούς με απώτερο σκοπό την προβολή τους. Η τελική φάση θα είναι μια ζωντανή τηλεαναμέτρηση των δύο τελευταίων διαγωνιζομένων κατά την οποίαν θα υποτίθεται ότι είναι υποψήφιοι σε επικείμενες εκλογές. Θα αναμετρηθούν για τις απόψεις τους και πολιτικές για την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, και για θέματα τις πολιτικής επικαιρότητας που σχετίζονται με την χώρα όπου παίζεται η τηλεοπτική σειρά. Το κοινό και οι κριτές θα ψηφίσουν για τον τελικό νικητή ο οποίος θα λάβει και ένα χρηματικό έπαθλο.

Η τηλεοπτική σειρά πιο αναλυτικά

Μια πιθανή μορφή της σειράς παρουσιάζεται παρακάτω με περισσότερες λεπτομέρειες. Η τελική μορφή θα εξαρτηθεί από την παραγωγή βασισμένη όμως στο κεντρικό θέμα που περιγράψαμε στην εισαγωγή.

Το πάνελ κριτών

Το πάνελ κριτών θα αποτελείτε από γνωστές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, της δημοσιογραφίας, της Ακαδημαϊκής κοινότητας και της μη ενεργούς πολιτικής. Επίσης θα περιλαμβάνει ψυχολόγους και ειδικούς σε ψυχομετρικά τεστ και τεστ νοημοσύνης.

Προσόντα υποψηφίων

Οι υποψήφιοι για την θέση του διαγωνιζόμενου στην τηλεοπτική σειρά δεν πρέπει να έχουν διατελέσει σε πολιτική θέση στο παρελθόν, πρέπει να έχουν δίπλωμα από ανεγνωρισμένο Πανεπιστήμιο, πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, τουλάχιστον 5 χρόνια προϋπηρεσίας σε μια διευθυντική θέση η 5 χρόνια ως ελεύθεροι επαγγελματίες και να έχουν κάνει φορολογική δήλωση για αυτή την περίοδο. Επίσης να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο. Προτεινόμενη ηλικία 35-65 χρονών.

Φάση 1: Επιλογή διαγωνιζομένων

Η επιλογή των διαγωνιζομένων από τους υποψήφιους θα γίνεται κατά την διάρκεια ζωντανών τηλεοπτικών εκπομπών μπροστά από το πάνελ των κριτών. Ο κάθε κριτής θα κάνει μια σειρά ερωτήσεων στον κάθε υποψήφιο και το πάνελ θα αποφασίζει κατόπιν ψηφοφορίας αν ο υποψήφιος θα περάσει στην επόμενη φάση. Η ψήφος του κοινού θα συνυπολογίζεται. Η επιλογή θα επαναλαμβάνεται αν περισσότεροι από ένα μέγιστο αριθμό υποψηφίων έχει επιλεχθεί, με καινούργιες ερωτήσεις.

Φάση 2: Συγκατοίκηση

Οι επιλεχθέντες διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να συγκατοικήσουν σε ένα σπίτι. Μέρους του σπιτιού, όπως η κουζίνα και η τραπεζαρία θα παρακολουθούνται σε ζωντανό χρόνο και οι εικόνες θα μεταδίδονται τηλεοπτικά.

Φάση 3:  Εβδομαδιαίες εργασίες και αναχωρήσεις διαγωνιζομένων

Στο χρονικό διάστημα μεταξύ ζωντανών εκπομπών της σειράς, συνήθως σε εβδομαδιαία βάση, θα ζητείται από τους διαγωνιζόμενους να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένες εργασίες, όπως να προετοιμάσουν ένα απλό προϋπολογισμό, και επίσης να αναλύσουν ή και να προτείνουν λύσεις για διάφορα θέματα της επικαιρότητας της χώρας στην οποία προβάλλεται η τηλεοπτική σειρά. Ένας σκοπός των εργασιών θα είναι και για να γνωριστούν οι διαγωνιζόμενοι μεταξύ τους και να μπορούν να βαθμολογήσουν τους άλλους. Θα πρέπει επίσης να επισκεφτούν τα τοπικά Κοινοβούλια, να γνωριστούν με ενεργούς πολιτικούς ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και να γίνουν γνωστοί. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα βαθμολογείται κατά την διάρκεια κάθε τακτικής ζωντανής εκπομπής με βάση τις ερωτήσεις που θα κάνουν οι κριτές, οι οποίοι θα λαμβάνουν υπόψη την απόδοση του και την βαθμολογία των άλλων διαγωνιζομένων. Το πάνελ μετά από ψηφοφορία θα προτείνει δυο διαγωνιζόμενους για αποχώρηση και το κοινό θα ψηφίζει ποιος τελικά θα αποχωρήσει.

Φάση 4:  Τελική αναμέτρηση και επιλογή νικητή

Κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας της σειράς, μόνο δυο διαγωνιζόμενοι θα έχουν παραμείνει στο σπίτι και θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια ζωντανή τηλεαναμέτρηση όπως ακριβώς γίνεται μεταξύ δυο πολιτικών αρχηγών μόλις πριν τις εκλογές. Θα πρέπει να αναμετρηθούν για τις απόψεις τους και προτεινόμενες λύσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την χώρα στην οποία μεταδίδεται η τηλεοπτική σειρά. Η ψήφος του κοινού και του πάνελ των κριτών σε αναλογία που θα έχει προαποφασιστεί θα καθορίζει ποιος θα είναι ο νικητής.

 

Advertisements