ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

Προσωπικά

Ονομάζομαι Ευθύμιος Χαροκόπος. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1958. Ήρθα στην Ελλάδα στα τέλη του 1999 από την  Αμερική όπου σπούδασα και δούλεψα, γιατί είχα την ελπίδα ότι ο τόπος αυτός ίσως αλλάξει προς το καλύτερο. Αλλά τίποτα δεν άλλαξε από τότε που έφυγα. Πιστεύω ότι οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται με επαναστάσεις αλλά με την γνώση και την σκληρή δουλειά. Φυσικά υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις που έχουν άλλους σκοπούς και σκεπτικό. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα που εμπνέει διεθνή σεβασμό. Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει κατά την γνώμη μου είναι η έλλειψη ηγεσίας με ανάλογα προσόντα και όραμα για την επίτευξη του στόχου.

Σπουδές

Τέλειωσα το Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου και μετά έφυγα για σπουδές στην Αμερική. Το πρώτο μου Μάστερς είναι στην Μηχανολογία με ειδίκευση στα ρομποτικά συστήματα και το δεύτερο στην Επιχειρησιακή ‘Έρευνα με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Επίσης ήμουν υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Με ενδιαφέρει η Φιλοσοφία και στο πανεπιστήμιο παρακολούθησα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Υπαρξισμού, Φαινομενολογίας, Αναλυτικής Φιλοσοφίας και Πραγματισμού. Πιστεύω ότι μια σύγχρονη εκπαίδευση σε μια σύγχρονη χώρα πρέπει να  δείχνει τον δρόμο προς την τεχνολογική εξέλιξη μέσα από μια σωστή φιλοσοφική προσέγγιση.

Εργασία

Δούλεψα για αρκετά χρόνια στην εταιρεία ΑΤ&Τ, στην τομέα έρευνας και εφαρμογής βιομηχανικών αυτοματισμών. Μετά είχα διάφορες θέσεις σε εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου στην Wall Street. Γνωρίζω καλά πως λειτουργούν οι ξένοι και εγχώριοι  κερδοσκόποι. Πιστεύω ότι ή Ελλάδα δεν έχει ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Αυτό σπρώχνει πολλούς είτε στην εθελοντική ανεργία είτε στην μετανάστευση. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας αντανακλά μια άρνηση προς την εκμετάλλευση. Αυτό πρέπει να αλλάξει για τις καινούργιες γενιές γιατί αξίζουν κάτι καλύτερο. Πιστεύω σε ένα σύστημα που στηρίζει τους ανήμπορους να εργαστούν αλλά ταυτόχρονα δεν λειτουργεί ως εργοδότης.

Advertisements